skip to Main Content
Pasta all’Arrabbiata recept - Alles over Olijven

Pasta all’Arrabbiata met Kalamata olijven

Als het aankomt op klassieke pastarecepten, kan de legendarische pasta all’Arrabbiata uiteraard niet ontbreken. Deze tijdloze klassieker komt oorspronkelijk uit de buurt van Rome, maar werd al snel overal in Italië gegeten. Inmiddels is het recept populair over de hele wereld. Probeer onze eigen versie eens van dit eenvoudige, maar overheerlijke en voedzame pasta gerecht.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram penne of een andere pasta naar keuze
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 verse chilipeper
  • 1 teen knoflook
  • Paar takjes verse peterselie
  • 10 Kalamata olijven*
  • 20 gram Pecorino Romano
  • Witte wijn
  • Olijfolie
  • 15 gram zout
  • Peper

Bereiding

Begin met het voorbereiden van de sofrito. De sofrito is de basis voor een recept. In het geval van ons recept van penne all’Arrabbiata betekent dit het fijnsnijden van de knoflook en de chilipeper. Ontpit eventueel de Kalamata olijven en snij ze in dunne schijfjes. Hou je niet zo van pittig? Haal dan de pitjes uit de peper. Doe een flinke scheut olijfolie in een braadpan en fruit daarin de knoflook en chilipeper op een laag vuur.

Fruit het geheel totdat de knoflook nog net niet bruin is en blus het geheel dan met wat witte wijn. Voeg daarna de tomatenblokjes en de Kalamata olijven toe. Laat dit 20 minuten pruttelen op een laag vuur.

Ondertussen heb je mooi de gelegenheid om de pasta te koken. Reken voor 200 gram penne zo’n 2 liter water en voeg 20 gram zout aan het water toe zodra het kookt. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking en trek zo’n 2 minuten van de kooktijd af. Haal de penne uit het kookwater met een schuimspaan en doe de pasta door de saus. Doe er wat pastawater bij om de saus wat voller te maken. Voeg wat peper toe naar smaak. Wat zout toevoegen kan ook, maar dit is vaak niet nodig bij dit recept vanwege de relatief zoute olijven. Proef goed en beoordeel zelf of je zout wil toevoegen of niet.

Serveer de pasta all’Arrabbiata recept met penne met wat geraspte Pecorino Romano en fijngesneden peterselie. Buon appetito!

*Als je niet aan Kalamata olijven kunt komen, zijn (echte) zwarte olijven ook een prima optie.

Tess

Prefereert de Spaanse keuken boven de Italiaanse en drinkt haar martini's het liefst met twee olijven in plaats van één.

Back To Top