skip to Main Content

Toen in 2020 corona het leven tot stilstand bracht, was dit voor ons een kantelpunt! We hadden opeens meer tijd voor elkaar en we genoten vaker samen van een verse maaltijd. Samen koken, samen wandelen en meer quality time met elkaar maakte ons leven een stuk prettiger! Kortom, we genoten van “het nieuwe normaal”, en wisten: op deze manier kunnen we 100 worden.

Wij vonden een manier om gezond en vitaal oud te worden, en toch volop van het leven te genieten!

Dat wilden we niet kwijtraken toen het leven weer op gang kwam. We zochten naar een manier om de voordelen van de coronatijd te behouden en vonden het mediterrane dieet. Dit had verdacht veel weg van hoe wij graag wilden leven.

Het mediterrane dieet is namelijk niet zomaar een dieet, het is een manier van leven die geïnspireerd is op het voedingspatroon en de leefstijl van de bewoners van het Griekse eiland Ikaria uit de jaren 50. Dit is een zogenaamde blauwe zone waar mensen aantoonbaar ouder worden dan gemiddeld en ook gezonder oud worden.

Leer leven volgens het mediterrane dieet

Het mediterrane dieet is in een notendop: een gezond voedingspatroon zonder dat je calorieën hoeft te tellen, elke dag wandelen en een rijk sociaal leven. In de jaren 50 was het leven echter veel rustiger dan nu. De grote vraag is dan ook: hoe vertaal je de voordelen van deze gezonde levenswijze naar het snelle leven van nu? ‘Alles over olijven’ voorziet je van inspiratie en informatie met blogs over voeding, body & mind en olijfolie.

Dit zijn wij...

Dit online magazine wordt je aangeboden door Bram, Tess en Jessie. We schrijven onze artikelen met veel passie en plezier. Ons doel? Jou helpen om gezond en vitaal oud te worden en ondertussen van het leven te genieten!

Bram
Bram

Foodie Bram is een wandelende encyclopedie op het gebied van hippe eettentjes en een begenadigd thuiskok! Na elk restaurantbezoek duikt hij meteen de keuken in voor smaakvolle experimenten!

Jessie
Jessie

"Blogs, spice and everything nice" dat is Jessie in een notendop. Naast schrijven over olijven zijn haar grote passies hardlopen en huisjes kijken op Funda.

Tess
Tess

Prefereert de Spaanse keuken boven de Italiaanse en drinkt haar martini's het liefst met twee olijven in plaats van één.

Back To Top