skip to Main Content
Welke wijnen kun je het beste drinken bij olijven - Alles over Olijven

Welke wijnen kun je het beste drinken bij olijven?

Welke wijnen bij olijven?

Als we het hebben over de juiste wijn bij het juiste gerecht, dan hebben we het over welke wijnen en welke gerechten elkaars smaken versterken en verbeteren. Zo kent iedereen de klassieke combinaties van een malse biefstuk met een krachtige rode wijn, zoals een Tempranillo, Rioja of Shiraz. Of witte asperges met een witte wijn zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc. Allemaal combinaties die elkaar versterken. Maar welke wijnen kun je het beste drinken bij olijven?

Rode wijn en zwarte olijven

Bij (echte) zwarte olijven drink je het beste een lekkere rode wijn. Dit komt door de relatief zachte en volle smaak van de zwarte olijven. Een krachtige rode wijn versterkt het zachte en zoete karakter van zwarte olijven. De volgende rode wijnen gaan goed samen met zwarte olijven.

Con un Par

Een Con un Par heeft vaak een intense kleur met rode en paarse tinten. Met aroma’s van rood fruit en frisse tonen van spinazie. Een wijn met veel persoonlijkheid, die over een goede en aangename combinatie van zachtheid en frisheid beschikt. Deze wijnsoort heeft daarnaast een zachte en lange afdronk, wat altijd lekker is

Bordeaux

De wijnen uit de Bordeaux-streek staan bekend om hun volle, maar fruitige en soepele tonen. Hierdoor passen ze vaak erg goed bij het zachte karakter van zwarte olijven. Vooral als je zelf niet zo’n fan bent van de krachtige ‘Schwarzenegger wijnen’, is een bordeaux bij een borrelplankje met olijven een ideale keuze.

Pinot Noir

Pinot Noir is een lichte tot middelzware rode wijn met fruitige aroma’s en milde tannines. Het is een veelzijdige wijn die goed past bij een breed scala aan gerechten, waaronder zwarte olijven.

Witte wijn en groene olijven

Groene olijven zijn olijven die in feite nog niet volledig rijp zijn. Hierdoor zijn groene olijven veelbitterder van smaak dan zwarte olijven. Dat vraagt dan ook om een andere smaak wijn. De volgende witte wijnen gaan goed samen met groene olijven.

Sauvignon Blanc

Deze witte wijn heeft frisse zuren en aroma’s van citrus en groene appels. Hierdoor gaat een Sauvignon Blanc goed samen met de zoute en licht bittere smaak van groene olijven.

Verdejo

Een Spaanse witte wijn met aromatische tonen van citrus, perzik en kruiden. Deze wijn sluit goed aan bij de ziltige smaak van de olijven.

Vinho Verde

Deze lichte, sprankelende witte wijn uit Portugal heeft mooie aroma’s van groene appel en citroen. De levendige zuurgraad en delicate smaak passen daarmee uitstekend bij groene olijven.

Bram

Foodie Bram is een wandelende encyclopedie op het gebied van hippe eettentjes en een begenadigd thuiskok! Na elk restaurantbezoek duikt hij meteen de keuken in voor smaakvolle experimenten!

Back To Top