Sunday gravy, het ultieme comfort food recept Sunday gravy: het komt voorbij in de tv-serie…
Vegan pasta carbonara
Lekkere en gezonde vegan pasta carbonara
Pasta carbonara: wie kent hem niet? Het is een van de beroemdste pastagerechten ter wereld, en dat heeft zo zijn redenen. Het is dan ook een waanzinnig lekker gerecht. Een van de redenen waarom het gerecht zoveel smaak heeft, is doordat er op z’n zachtst gezegd geen gebrek aan vet in zit. Eieren, vette bacon en kaas zorgen voor veel smaak, maar ook voor een flink aantal calorieën. Daarnaast is het een recept dat ook verre van vegan is. Is er een manier om carbonara vegan te maken? Ja, dat is er zeker! In dit blog vertel ik je hoe je een heerlijke vegan pasta Carbonara maakt. Lekker, gezond en verantwoord. Eet smakelijk alvast.
Ingrediënten (4 personen)
- 400 gram spaghetti
- Olie, om in te bakken
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 schaal Vivera plantaardige spekjes
- 400 ml. plantaardige kookroom, zie notities
- 2 eetlepels edelgistvlokken (dit is optioneel, maar geeft een lekkere extra hartige smaak)
- 200 ml. ongezoete plantaardige melk, zoals havermelk
- Paar druppels liquid smoke, dit is optioneel, zie notities
- Handje fijngesneden peterselie
- Peper
- Zout
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Wil je de pasta wat meer al dente? Trek er dan twee minuten vanaf.
- Snij de plantaardige spekstukjes in kleine stukjes.
- Verhit wat olijfolie in een braadpan
- Fruit de knoflook.
- Doe de spekjes erbij en bak ze een paar minuutjes tot ze beginnen te verkleuren.
- Doe de kookroom erbij en roer het geheel goed door.
- Voeg de edelgistvlokken toe en roer ook dit er goed doorheen.
- Verwarm alles zo’n vijf minuten onder goed roeren.
- Voeg de plantaardige melk en de liquid smoke toe. Verwarm dit een paar minuutjes mee om de saus in te laten dikken.
- Giet de pasta af en meng het goed door de saus.
- Breng het geheel op smaak met peper en zout en versier het gerecht met de gehakte peterselie.
Eet smakelijk!