skip to Main Content
Vegan Spaghetti Bolognese - Alles over Olijven

Vegan spaghetti bolognese

Spaghetti bolognese is natuurlijk een absolute klassieker op het pasta toneel. Door een combinatie van rundergehakt, pancetta, half-om-half gehakt, boter en olijfolie, zorgen diverse vetten ervoor dat pasta bolognese vol smaak zit, Helaas zorgen deze vetten er ook voor dat het niet de gezondste optie is. Van tijd tot tijd hiervan genieten, is natuurlijk niks mis mee, maar het is zeker verstandig om dit gerecht niet te vaak te eten. Heb je hier stiekem toch wel behoefte aan? Dat is begrijpelijk. Daarom heb ik hier vandaag een heerlijk vegan spaghetti bolognese recept voor je. Lekker, voedzaam, makkelijk te maken en uiteraard helemaal vegan en gezond!

Ingrediënten (4 personen)

  • 300 g spaghetti
  • 300 g linzen (voorgekookt)
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 ml passata (gezeefde tomatensaus)
  • oregano
  • Handje verse basilicum
  • Parmezaan
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Wil je je spaghetti lekker al dente? Trek dan 1 of 2 minuten van de kooktijd af.
  2. Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook in plakjes. Wil je dat de knoflook straks mooi oplost in de saus? Gebruik dan een knoflookpers. Snij ook de wortel en de paprika in kleine blokjes.
  3. Doe wat olijfolie in een pan, verhit deze totdat deze goed warm is en fruit de ui en de knoflook hierin. Doe dit op een middel-laag vuur zodat je het fruit en niet verbrandt.
  4. Zodra het glazig is voeg je de paprika toe en bak je deze even mee. Doe vervolgens de passata erbij en voeg de linzen toe.
  5. Breng het geheel op smaak met peper, zout en oregano en laat het 10 minuten sudderen op een laag vuur met het deksel op de pan.
  6. Zodra de spaghetti klaar is, doe je het met een tang vanuit de pan door de saus zodat je wat pastawater meeneemt. Doe de basilicum erbij, roer het goed door de saus en serveer.

Tip: wil je geen vegan spaghetti bolognese, maar wel vega spaghetti bolognese? Doe dan op het einde wat Parmezaanse kaas erbij!

Tess

Prefereert de Spaanse keuken boven de Italiaanse en drinkt haar martini's het liefst met twee olijven in plaats van één.

Back To Top