skip to Main Content
Pasta met kikkererwten en paprikasaus - Alles over Olijven

Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Het fijne van pasta is dat je er zo’n beetje eindeloos mee kunt combineren. In het kader van lekker, gezond en vegetarisch hebben we vandaag een lekkere pasta met kikkererwten en paprikasaus voor je. Handig, gezond, snel en gemakkelijk! Het enige wat je hoeft te doen is de saus maken, de tomaten te snijden en de pasta te koken voor een topmaaltijd! Daarnaast kun je ook nog eens eindeloos variëren met dit recept om hem volledig op je eigen smaak af te stemmen.

Ingrediënten (2 personen)

  • 150 gram fusilli
  • 4 paprika’s
  • Olijfolie
  • 250 gram kikkererwten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 4 teentjes knoflook
  • 180 gram cherrytomaatjes
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Cayennepeper
  • 100 gram basilicum

Bereiden

  • Kook de pasta gaar en trek 2 minuten van de instructie op de verpakking af voor een lekkere al dente pasta. Snij in de tussentijd de tomaatjes doormidden en laat de kikkererwten uitlekken.
  • Doe de paprika, knoflook en zout in een blender en mix het tot een egale saus. Je kunt dit ook in een kom doen met een staafmixer.
  • Doe wat olijfolie in een pan en verwarm het met de tomaatjes en de kikkererwten. Doe hier ook de Parmezaanse kaas doorheen. Voeg peper, zout en cayennepeper naar smaak toe. Zodra alles klaar is, meng je de pasta met wat pastawater erdoorheen met wat basilicum. Serveer met wat blaadjes basilicum als garnering.

Wil je pasta met kikkererwten helemaal vegetarisch of vegan maken? Laat dan de Parmezaanse kaas weg of vervang deze door een vegan variant.

Wil je het recept nog gezonder maken? Vervang de ‘gewone’ pasta dan voor volkoren pasta!

Parmezaanse kaas bevat dierlijk stremsel waardoor dit recept niet 100% vegetarisch is. Vervang de kaas voor een oude of gerijpte kaas met vegetarisch stremsel of probeer eens een veganistische kaas om het gerecht vegan te maken. Hoe maak jij dit recept het liefst?

Tess

Prefereert de Spaanse keuken boven de Italiaanse en drinkt haar martini's het liefst met twee olijven in plaats van één.

Back To Top