skip to Main Content
Gezonde spaghetti pomodoro recept - Alles over Olijven

Gezonde spaghetti pomodoro recept

Spaghetti pomodoro wordt ook wel spaghetti alla Napoletano genoemd. Het is een pastagerecht dat wordt bereid met lekker veel verse tomaten en veel basilicum. Dat is ook niet zo vreemd, want pomodoro betekent ’tomaat’ in het Italiaans (je verwacht het niet!). Van oudsher is spaghetti pomodoro bedoeld als een lichte pasta die vaak als bij- of voorgerecht wordt gegeten. Er zijn in de loop der jaren echter ontzettend veel variaties op verzonnen. Zo kun je het met vlees erbij maken of met bijvoorbeeld mozzarella. Vandaag gaan we hier echter voor een eigen gezonde spaghetti pomodoro recept. Simpel, lekker en goed voor je!

Ingredi├źnten voor 2 personen

  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui
  • 400 gram tomaten naar keuze (cherry tomaten, Tasty Tom tomaten, roma tomaten etc.)
  • 200 gram tomatenpuree
  • 30 gram verse basilicum
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Optioneel: Parmezaanse kaas

Bereiden

Begin met het koken van de pasta in een grote pan met kokend gezouten water. Dit recept rekent 200 gram pasta, dus ga voor 20 gram zout in het pastawater. Snij de knoflook in plakjes en snipper de ui. Doe een eetlepel olijfolie in een sauspan en fruit de knoflook en de ui op een laag vuurtje. Snij ondertussen de tomaten in stukjes en voeg ze aan de pan toe. Fruit de tomaten zo’n 7 minuten mee met de ui en de knoflook. Doe vervolgens de tomatenpuree erbij en kook het geheel nog zo’n 5 minuten door. Zo zorg je ervoor dat het zuurgehalte eruit verdwijnt. Breng op smaak met peper en zout.

Zodra de pasta klaar is en de saus goed is ingedikt, doe je de pasta met wat pastawater door de saus om alles goed door te roeren. Voeg op dit punt ook de basilicum toe. Je kunt ervoor kiezen om basilicumblaadjes in hun geheel erin te doen of ze eerst in stukken te snijden. Zorg er sowieso voor dat je ze niet breekt of fijnknijpt. Daardoor gaat namelijk smaak verloren. Serveer en garneer het geheel met een basilicumblaadje of wat Parmezaanse kaas.

Bram

Foodie Bram is een wandelende encyclopedie op het gebied van hippe eettentjes en een begenadigd thuiskok! Na elk restaurantbezoek duikt hij meteen de keuken in voor smaakvolle experimenten!

Back To Top