skip to Main Content
Terra Delyssa de beste olijfolie

Terra Delyssa: de beste olijfolie

Terra Delyssa is biologische extra vierge olijfolie uit Tunesië met een zijdezachte smaak. Hij werd in zowel 2022 als in 2023 bekroond met een gold award op de prestigieuze New York International Olive Oil Competition (NYIOOC)!

Terra Delyssa 750 ml

Biologische extra vierge olijfolie uit Tunesië met een zijdezachte smaak in een chique 750 ml fles.

  • 1x fles 750 ml  € 24,95
  • 2x fles 750 ml  € 19.99 (-20%)
  • 3x fles 750 ml  € 14.99 (-40%)
Terra Delyssa 3 Liter

Biologische extra vierge olijfolie uit Tunesië met een zijdezachte smaak in voordelig 3 liter blik.

  • 1x blik 3 liter € 45.00
  • 2x blik 3 liter € 42.75 (-5%)
  • 3x blik 3 liter € 39.60 (-12%)

Veelvuldig bekroonde extra vierge olijfolie

In 2022 en 2023 werd de extra virgin olijfolie van Terra Delyssa verkozen tot de beste olijfolie ter wereld. De prijs wordt elk jaar uitgereikt door de NYIOOC World Olive Oil Competition in New York. De belangrijkste olijfolie wedstrijd ter wereld waarvan de winnaars worden gezien als absoluut toonaangevend op het gebied van olijfolie. Alsof dat nog niet genoeg was, heeft Terra Delyssa ook gouden medailles gewonnen voor olijf competities in Japan, en zilveren medailles in Canada, China, Londen, Tunesië en Frankrijk. Wat zorgt ervoor dat een olijfolie, zoals de extra virgin olijfolie van Terra Delyssa, zo geweldig in de smaak valt? Allesoverolijven.nl vertelt je er graag meer over!

Terra Delyssa olijfolie | Oorsprong

Terra Delyssa olijfolie komt uit Tunesië. Olijfbomen zijn misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het Noord-Afrikaanse land, maar met meer dan 100 miljoen (!) olijfbomen is Tunesië een van de grootste en beste olijfolieproducenten ter wereld! Over de hele wereld zijn er meer dan 1500 verschillende soorten olijfbomen. Stuk voor stuk hebben ze zich aangepast aan de lokale omstandigheden. Waar sommige bomen het goed doen op rotsige bodems, gedijen andere soorten olijfbomen weer beter bij een meer vochtig klimaat. Zo heeft het droge, zanderige en warme klimaat van Tunesië voor een robuuste olijf gezorgd: de Chemlali.

De Chemlali zorgt voor een olijfolie met een erg fruitige smaak, gevolgd door een peperige nasmaak. Dit is hoe olijfolie bedoeld is. Het subtiele karakter van de olijfolie zorgt ervoor dat deze olijfolie in warme en koude gerechten toe te passen is. De olijftelers uit Tunesië nemen dan ook altijd de tijd om de olijven rustig te laten rijpen. Zo blijven ze zorgen voor een olijfolie die niet alleen een geschiedenis heeft die ver teruggaat, maar ook een succesvolle toekomst tegemoet gaat.

Terra Delyssa | Respect voor de natuur

Met jarenlange ervaring in het kweken van olijven, hebben ze bij Terra Delyssa een uitstekend respect voor de natuur ontwikkeld. De olijftelers werken dan ook op gaarden die al jarenlang in het bezit van dezelfde familie zijn. Bij het kweken van de olijven voor Terra Delyssa olijven worden dan ook geen pesticiden en andere chemicaliën gebruikt. Bij het plukken van de olijven wordt er rekening gehouden met de nestjes van vogels in de olijfbomen. Zo kunnen deze weer veilig terugkeren zodra de olijven geplukt zijn.

Doordat Terra Delyssa jaarlijks 100.000 nieuwe olijfbomen plant, zorgen ze ervoor dat woestijngebied met een natuurlijke waterbron wordt omgezet in vruchtbare grond. Uiteindelijk wordt al het gebruikte water gerecycled, net als al het overgebleven materiaal. Overgebleven olijvenresten worden gebruikt voor dierenvoeding, hout en zeep.

Terra Delyssa | Soorten olijfolie

Van Terra Delyssa zijn diverse soorten koudgeperste, biologische olijfolie verkrijgbaar. Flessen varieren van 1l tot 3l flessen. Je vindt deze flessen niet bij supermarkten zoals de Ah en de Jumbo, maar je bestelt ze wel eenvoudig online bij webshops zoals Bol.com, Amazon of Yakelos. Terra Delyssa olijfolie vind je in deze varianten:

  • Extra Virgin
  • Organic Extra Virgin
  • Organic Infused
  • Refined

Ook al is goede olijfolie de investering meer dan waard, wij raden aan om altijd eerst voor een kleine fles te gaan. Zo kun je het altijd even testen voor jezelf voordat je daarna eventueel voor een grotere fles gaat.

Terra Delyssa olijfolie voor iedereen

Met deze olijfolie varianten blijft Terra Delyssa topkwaliteit olijfolie maken voor iedereen. Of je er nu koud van wil genieten of de olijfolie bij het koken wil gebruiken, met deze olijfolie til je elk gerecht naar een hoger niveau.

Tess

Prefereert de Spaanse keuken boven de Italiaanse en drinkt haar martini's het liefst met twee olijven in plaats van één.

Back To Top