skip to Main Content
Terra Delyssa wint twee gold awards op de NYIOOC 2023

NYIOOC 2023: Terra Delyssa wint twee gold awards!

De New York International Olive Oil Competition (NYIOOC) is de grootste en meest prestigieuze kwaliteitswedstrijd voor olijfolie ter wereld. Afgelopen 27 maart ging de 2023 editie van start in New York. We kunnen alvast verklappen dat onze favoriet Terra Delyssa ook dit jaar weer in de prijzen is gevallen! Maar wat is eigenlijk de meerwaarde van zo’n prijs? Je leest het in dit artikel over de NYIOOC 2023!

Wat is de NYIOOC?

De NYIOOC is een jaarlijkse olijfolie wedstrijd, georganiseerd door de website “Olive Oil Times”. Olijfolieproducenten van over de hele wereld kunnen zich inschrijven om hun extra vierge olijfolie te laten beoordelen door een vakjury. De winnaars krijgen niet alleen een award, maar ook een vermelding in de Official Guide to the World’s Best Olive Oils.

Waarom iedereen een NYIOOC award wil

Bij de NYIOOC World Olive Oil Competition, draait het om de beste olijfolie van het huidige oogstjaar. Wie een award wint, mag deze gebruiken om verpakkingen uit dezelfde batch als de inzending te promoten. Het is dus eigenlijk een keurmerk, dat vertelt dat je met de beste olijfolie ter wereld te maken hebt. En dat is natuurlijk een mooi verkoopargument!

Daarnaast levert het winnen van een award natuurlijk de nodige media-aandacht op en een felbegeerde vermelding in de official Guide to the World’s Best Olive Oils. Dit betekent meer dan eer alleen, want ook zakelijk gezien is dit erg interessant. Deze gids is namelijk de olijfoliebijbel voor importeurs, groothandels, koks en journalisten over de hele wereld. En daarom kan het de verkoop en naamsbekendheid van een olijfoliemerk een flinke boost geven.

Nieuwe opzet NYIOOC 2023

In 2023 is de NYIOOC competitie voor het eerst in tweeën gedeeld. Er zijn nu aparte rondes voor het noordelijk en het zuidelijk halfrond. De reden is dat de seizoenen op het andere halfrond tegengesteld zijn aan de seizoenen hier. Dat geldt dus ook voor het oogstseizoen van de olijf. Door deze aanpassing kan de olijfolie getest worden als hij vers is, en dus op zijn best. Dat zorgt voor een eerlijk speelveld. En daarom vindt de noordelijke competitie nu plaats en begint die van de zuidelijke landen in september.

Terra Delyssa wint twee gold awards

Op dit moment is de NYIOOC 2023 voor het noordelijk halfrond nog in volle gang. Uit de 1084 inzendingen van dit jaar, worden er elke ochtend ongeveer 40 winnaars bekend gemaakt. De laatste uitslagen worden ergens in mei verwacht. Inmiddels weten we dat onze favoriet Terra Delyssa dit jaar maar liefst twee gold awards in de wacht heeft gesleept met hun biologische en extra vierge olijfolie. Ook was er nog zilver voor Moresh hun nieuwe merk met Marokkaanse olijfolie.

Met twee gold awards in 2023, na eveneens goud te hebben gewonnen in 2020 en 2022, onderstreept het Tunesische Terra Delyssa wederom zijn status als wereldmerk.

Nieuwe pareltjes ontdekken

Je favoriete olijfolie in de prijzen zien vallen is altijd leuk. Maar minstens net zo leuk zijn de verborgen pareltjes waar je nog nooit van had gehoord. Zowel koks als thuiskoks zijn altijd op zoek naar kwaliteit en nieuwe smaken. En een wereldwijde olijfolie wedstrijd als de NYIOOC is niet alleen een goede graadmeter voor de beste kwaliteit olijfolie van dit jaar, maar ook ideaal om nieuwe merken te ontdekken en te proberen. Je vindt ze in de Official Guide to the World’s Best Olive Oils.

Jessie

"Blogs, spice and everything nice" dat is Jessie in een notendop. Naast schrijven over olijven zijn haar grote passies hardlopen en huisjes kijken op Funda.

Back To Top