skip to Main Content
Internationale dag van het naakt tuinieren - Allesoverolijven.nl

Het is Internationale dag van het naakt tuinieren! Maar mag dat wel?

Naakt tuinieren voor een positief zelfbeeld

Het is weer zover! Het net als elke eerste zaterdag van de maand mei, Internationale dag van het naakt tuinieren. Ja, dat las je goed. Waar komt dat vandaan? De feestdag World Naked Gardening Day bestaat sinds 2005 en is bedacht door de Amerikaanse nudistenorganisatie Body Freedom Collaborative (BFC) gesponsord door de American Association for Nude Recreation (AANR). Deze dag is dus gekoppeld aan de landelijke naturistenbeweging. De BFC vindt dat tuinieren net zo goed naakt gedaan kan worden. Het zou bijdragen aan een positief zelfbeeld en aan een mooie tuin. Alleen maar positief dus! Maar… mag het eigenlijk wel? Is het wettelijk toegestaan om op de Internationale dag van het naakt tuinieren in je Adams- of Eva-kostuum je olijfboom snoeien?

Naakt tuinieren: wat zijn de regels?

Mocht dit idee je nu heel erg aanspreken, dan is het natuurlijk goed om te weten wat de precieze regels zijn. Zo voorkom je dat je onbedoeld illegaal onkruid aan het wieden bent. Naakt tuinieren is namelijk niet overal legaal. In je eigen tuin mag het in principe wel, maar (de “maar” waarvan je waarschijnlijk al wist dat die zou komen) alleen als de buren het niet kunnen zien. Ben je naakt je olijfboom aan het verzorgen en zien de buren het? Dan mogen ze in principe naar de politie stappen. Dat kan je zomaar eens een proces-verbaal opleveren voor exhibitionisme.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Naakt tuinieren kan natuurlijk voor een gevoel van vrijheid zorgen, maar het is niet zonder gevaren. Zo zijn steken van wespen en de jeukende gevolgen brandnetels sowieso al vervelend. Maar bij het naakt tuinieren zijn de risico’s op ongewild huidcontact toch net even iets groter!

Dus, doe je dit jaar mee met wereld naakt tuinieren dag? Geniet ervan, maar wees extra voorzichtig.

Bram

Foodie Bram is een wandelende encyclopedie op het gebied van hippe eettentjes en een begenadigd thuiskok! Na elk restaurantbezoek duikt hij meteen de keuken in voor smaakvolle experimenten!

Back To Top