skip to Main Content

Eleo

Eleo olijfolie is een goddelijke extra vierge olijfolie uit het Griekse Olympia.

Eleo olijfolie

Wil je een olijfolie die op een natuurlijke manier geteeld is en met passie en trots gemaakt wordt? Dan zal Eleo olijfolie je vast en zeker kunnen bekoren! Eleo olijfolie wordt namelijk met toewijding gemaakt door plaatselijke boeren in Olympia, gelegen op het Griekse schiereiland Peloponnesos in Griekenland. Dit is inderdaad de woonplaats van de Griekse oppergod Zeus. De smaak kan dan ook niet anders worden omschreven als Goddelijk! De zorgvuldige oogst, de snelle verwerking en juiste temperaturen zorgen namelijk voor een uitstekende kwaliteit olijfolie, die bekend staat om hoge concentraties polyfenolen en andere antioxidanten.

Hoe gebruik je Eleo?

Eleo olijfolie is allereerst ideaal voor salades, marinades en dressings. Daarnaast kun je Eleo olijfolie ook uitstekend gebruiken voor het bereiden van warme gerechten. Deze extra vierge olijfolie is de perfecte basis voor een heerlijke pasta aglio e olio of een traditionele bolognese. Wat je ook maakt en waarvoor je deze olijfolie ook gebruikt, hij is perfect voor iedereen die op zoek is naar de hoogst mogelijke kwaliteit en een sublieme smaak. Dankzij de lage zuurgraad van slechts 0,3%, is deze olijfolie ook nog eens bijzonder gezond.

Rijke geschiedenis

De plaatselijke bevolking van Peloponnesos maakt al eeuwenlang olijfolie van uitstekende kwaliteit. Het gunstige klimaat maakt van deze streek een uitstekende plek voor de kweek van de Koroneiki olijven die voor de productie van Eleo olijfolie wordt gebruikt. De zon schijnt er volop waardoor de natuur de vrije loop heeft. Zodra de olijven geplukt, gewassen en geperst zijn, wordt de olijfolie in tanks opgeslagen. De goede temperatuur houdt alle fijne eigenschappen vast en zo wordt er al generatie op generatie uitstekende olijfolie gemaakt in Olympia.

Kiezen voor Eleo olijfolie is kiezen voor…

  • Superieure extra vierge olijfolie
  • Delicate, smaakvolle olie uit Olympia
  • Verkregen van eerste koude persing
  • 100% Koroneiki olijven
  • Zuurgraad minder dan 0,3%

Ontdek ook andere merken premium olijfolie. In onze keuzegids olijfolie kiezen hebben we een top 5 voor je samengesteld!

Tess

Prefereert de Spaanse keuken boven de Italiaanse en drinkt haar martini's het liefst met twee olijven in plaats van één.

Back To Top