skip to Main Content
Amsterdam AIOOC 2024: beste olijfolie volgens de experts!

Amsterdam AIOOC 2024: beste olijfolie volgens de experts!

Op 11 juni 2024 vond de Amsterdam International Olive Oil Competition (AIOOC) weer plaats. Dit non-profit event geeft olijfolie producenten de mogelijkheid om zich aan consumenten, retailers, distributeurs en chefkoks te presenteren. Wie vielen er dit jaar in de prijzen?

Hét event voor olijfolie producenten in Nederland

Stel, je maakt een goede olijfolie, hoe krijg je die dan op de Nederlandse markt? Deelnemen aan de AIOOC is een goede eerste stap. Het is een prachtig podium om je te presenteren aan het aanwezige Nederlandse publiek en je krijgt volop aandacht in de media. De winnaars worden bovendien gepromoot op een grote food beurs in Nederland.

De jury bestaat uit internationaal erkende olijfolie experts en tv en Michelen sterrenkoks. Zij geven je bovendien feedback op je product waarmee je het verder kunt verbeteren. Ook heb je vrije toegang tot het netwerkevent waar je inkopers, chefskoks, foodies en de media kunt ontmoeten. Deelname is gratis!

De AIOOC award winnaars van 2024

Met inzendingen uit Italië, Spanje, Griekenland, Cyprus, Turkije, Libanon, Zuid-Afrika, Kroatië, USA en Tunesië, was er wederom een sterk deelnemersveld. Naast veel nieuwe merken zien we ook een aantal oude bekenden. Zo sleepte ‘Lo Smeraldo’ wederom een platina award in de wacht. En wonnen ‘Erede’ en ‘Le Rose’ dit jaar een gold award, net als een van onze persoonlijke favorieten ‘Venta del Baron’, die ook nog een van de 3 Chefs Choice Awards pakte.

Hoewel veel landen tegenwoordig een olijfolie competitie hebben, is de chefs award uniek voor de AIOOC. Deze award wordt uitgedeeld door een jury van sterrenkoks die olijfolie vanuit een culinair oogpunt bekijken. De winnaars van de Chefs Choice Awards 2024 zijn:

  • Venta del Baron – Spanje
  • Erede – Italië
  • Monovarietale Leccio Del Corno – Italië

Benieuwd naar alle winnaars van de AIOOC 2024? Je vindt het complete overzicht op aiooc.org.

Hét olijfolie event van het jaar

Zoals verwacht was de AIOOC net als vorig jaar weer een groot succes. Het evenement dat in 2022 voor het eerst werd gehouden, is de afgelopen 2 jaar uitgegroeid tot een evenement dat je als olijfolie producent en liefhebber eigenlijk niet mag missen. Ben jij er volgend jaar ook bij?

Lees ook: Hoe kies je de beste olijfolie?

Jessie

"Blogs, spice and everything nice" dat is Jessie in een notendop. Naast schrijven over olijven zijn haar grote passies hardlopen en huisjes kijken op Funda.

Back To Top