skip to Main Content
Zeeduivel omwikkeld in serranoham - Alles over Olijven

Rape envuelto en jamón serrano (Zeeduivel omwikkeld met serranoham)

Rape envuelto en jamón serrano (zeeduivel omwikkeld met serranoham)

Er zijn veel dingen waar Spanje om bekend om staat. Eén hiervan is de overheerlijke keuken waar tapas gerechten een belangrijk onderdeel van zijn. Tapas zijn van oudsher kleine hapjes die je bijvoorbeeld als aperitief bij de borrel eet. Vandaag de dag zijn tapas zo’n beetje overal te vinden. Eén overheerlijk tapas recept is rape envuelto en jamón serrano. Ofwel: zeeduivel omwikkeld in serranoham. Dit lekker zeeduivel gerecht met rauwe ham zal je ongetwijfeld aangenaam verrassen.

Benodigdheden (4 personen)

  • 4 zeeduivel vis filets van ongeveer 150/200 gram
  • 40 gram fijngesneden zwarte olijven zonder pit (het liefst taggiasche olijven)
  • 2 ansjovisfilets in olie, fijngesneden
  • 25 gram pijnboompitten, geroosterd en klein gesneden
  • 1 theelepel tijmblaadjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 150 gram rauwe serranoham in niet al te dunne plakken
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zwarte peper

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de zeeduivel vis filets af en dep ze droog. Snij de filets daarna horizontaal in en let er op dat je ze niet helemaal doorsnijdt. Bestrooi de filets met wat peper. Zout is voor dit recept niet nodig omdat de ansjovis en de serranoham van zichzelf al behoorlijk zout zijn.

Meng nu de olijven, de ansjovis, de pijnboompitten, de knoflook en de tijm door elkaar en vul hiermee de ingesneden zeeduivel vis filets. Wikkel vervolgens de Spaanse serranoham om de zeeduivel vis filets en bind ze vast met een touwtje om er pakketjes van te maken als het ware.

Verhit nu de extra vierge olijfolie in een ovenbestendige koekenpan en bak de pakketjes tot ze aan alle kanten bruin zijn. Daarna zet je de koekenpan met alles erin in de oven, en bak je ze zo’n 12 à 15 minuten in de oven tot ze gaar zijn.

Lekker als bijgerecht of gewoon bij de borrel!

Tess

Prefereert de Spaanse keuken boven de Italiaanse en drinkt haar martini's het liefst met twee olijven in plaats van één.

Back To Top