skip to Main Content
Kip met olijven en citroen - Alles over Olijven

Kip met olijven en citroen

Kip met olijven en citroen (Pollo con aceitunas y limón) recept

Kip met olijven en citroen is van origine een Marokkaans recept dat met een tajine bereid wordt. Tegenwoordig is het gerecht ook in verschillende versies in delen van het zuiden van Spanje te vinden. Het is eenvoudig te maken en ontzettend lekker. De ideale verrassing voor als er mensen komen eten. Traditioneel maak je het dan misschien wel in een tajine, maar in een doodgewone kookpot kan het ook. Lees snel verder!

Ingrediënten (4-6 personen)

  • 150 gram groene ontpitte olijven
  • 1 complete kip in stukken
  • 2 kleine uien
  • 2 tenen knoflook
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 citroenen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 bosje tijm
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel ras el hanout
  • 1 eetlepel koriander
  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereiden

Snij de uien in schijfjes, pel vervolgens de teentjes knoflook en hak ze fijn. Bestrooi de kip naar smaak met peper en zout. Verhit vervolgens wat olijfolie in een braadpan en bak de kipstukken hierin totdat deze goed gedicht en lichtbruin zijn. Haal de kip vervolgens uit de pan en houd deze warm in een afgedekte schaal. In dezelfde pan waarin je de kip hebt gebakken, fruit je nu de uien en de knoflook. Terwijl je dit doet voeg je de ras el hanout en wat versgemalen peper toe.

Doe nu de kip terug in de pan en voeg de tijm en het laurierblaadje toe. Bak dit even mee waarna je het geheel overgiet met de kippenbouillon totdat alles bedekt is. Laat het eerst 10 minuten sudderen op een laag vuur voordat je de citroen in vier delen snijdt en toevoegt. Laat het geheel nu 30 minuten sudderen en voeg dan de gehakte peterselie, de olijven in plakjes gesneden en de koriander toe. Laat alles daarna nog 10 minuten verder koken.

Eenmaal gaar verdeel je de kip over diepe borden en overgiet je deze met de saus.
Garneer je pollo con aceitunas y limón met wat peterselie en eventueel met nog wat citroenpartjes.

Geniet van je kip met olijven en citroen!

Bram

Foodie Bram is een wandelende encyclopedie op het gebied van hippe eettentjes en een begenadigd thuiskok! Na elk restaurantbezoek duikt hij meteen de keuken in voor smaakvolle experimenten!

Back To Top