skip to Main Content
Il Circolo, superieure olijfolie uit Sicilië!

Il Circolo, superieure olijfolie uit Sicilië!

Il Circolo is een biologische extra vergine olijfolie uit Sicilië. Deze biologische olie is een eerlijk product van superieure kwaliteit met een fruitig aroma.

Il Circolo Moresca

Bekroonde topkwaliteit Il Circolo olijfolie. Biologisch en gemaakt van 100% Moresca olijven.

 • 1x fles 500 ml  € 19,95
 • 2x fles 500 ml  € 31.00 (-22%)
 • 3x fles 500 ml  € 39.90 (-33%)
Il Circolo Selezione

Superieure blend van de beste olijven van Sicilië. Duurzaam gemaakt en 100% biologisch.

 • 1x fles 500 ml  € 19,95
 • 2x fles 500 ml  € 31.00 (-22%)
 • 3x fles 500 ml  € 39.90 (-33%)
Il Circolo Duo

Probeer Il Circolo Moresca en Il Circolo Selezione Superiore samen voor een voordelige prijs van 32,90 (16,45 per stuk)! 17,5% korting

Waarom Il Circolo olijfolie?

Voor een biologische premium olijfolie als Il Circolo betaal je uiteraard iets meer voor dan olijfolie uit de supermarkt. Maar daar krijg je ook veel voor terug: superieure kwaliteit, een fruitig aroma en een eerlijk product. Heerlijk en verantwoord!

 • Binnen een dag koud geperst (<24°C)
 • D.O.P. kwaliteit
 • Van handgeplukte olijven
 • CO2-negatief (vermindert tot 5kg CO2/liter)
 • Van duurzame, biologische en sociale landbouw
 • Single origin product uit Sicilië
 • Tonda Iblea en Moresca olijven
 • Verpakt in een prachtige designer fles

Gemaakt met respect voor mens en milieu

Duurzaam geproduceerd

Il Circolo olijfolie wordt gemaakt met respect voor natuur en mens. Hij is volledig biologisch waardoor er dus geen pesticiden of andere chemische stoffen aan te pas komen. Verder wordt er tijdens het productieproces gebruikgemaakt van wetenschappelijk onderzochte teeltmethoden. Zo wordt er minimaal geploegd en wordt er gebruik gemaakt van zonne-energie. Hierdoor is het gelukt om de CO₂-uitstoot voor elke liter olijfolie met maar liefst 5 kg terug te dringen.

Winst vloeit terug naar de regio

Het maximaliseren van de winst is niet het hoofddoel voor Il Circolo. Het bedrijf ziet zichzelf als een sociale onderneming en zet zich in voor de exploitatievrije productie van biologische olijfolie van hoge kwaliteit. Want wat ze echt willen is goede olijfolie maken zonder hierbij de mens of de natuur uit te buiten.

Eerlijke olijfolie van topkwaliteit

Deze overheerlijke olijfolie is in verschillende variaties verkrijgbaar. Deze zijn allemaal van superieure kwaliteit en vanwege hun hoge hittebestendigheid ook geschikt voor roosteren, grillen en wokken.

Il Circolo Moresca

Deze premium olijfolie wordt voor de volle 100% gemaakt van de veelgeprezen Moresca olijven en won al vele prijzen, waaronder in Berlijn en Amsterdam (zilver op de AIOOC). De smaak van Il Circolo Moresca is fruitig met tonen van tomaat en amandelen. Door zijn evenwichtige karakter past hij goed bij zowel koude als warme gerechten. Overheerlijk met vis en schaaldieren en voor gebruik in sauzen.

Il Circolo Selezione Superiore

Kies voor Il Circolo Selezione Superiore wanneer je op zoek bent naar een krachtige, fruitige olijfolie. Deze evenwichtige blend bevat meerdere olijvensoorten: Moresca, Tonda Iblea, Verdese, Biancolilla en Nocellara. Hij heeft een fruitig aroma van artisjok en amandelen en een prettige, kruidige afdronk. Heerlijk als basis voor sauzen, bij polenta, rood en wit vlees, salades of gewoon met een stuk brood.

Wat maakt Il Circolo olijfolie zo goed?

Bij het maken van hun superieure olijfolie laat Il Circolo niets aan het toeval over. Van het selecteren van de ingrediënten tot de productiemethodes, alles moet perfect zijn om de beste kwaliteit te kunnen leveren.

Ideale ligging olijfboomgaard

De olijfbomen waar Il Circolo zijn olijven vandaan haalt, groeien op de flanken van de Monte Iblei. Hoewel het natuurlijk iets lastiger plukken is op een berghelling, is dit het meer dan waard. Dit gebergte ligt op de kruising van de Ionische Zee en de straat van Sicilië. De zee voert zouten en mineralen met zich mee en dit zorgt voor een mineraalrijke kalksteenbodem. In combinatie met de ideale hoogte en de vele zonuren zorgt dit voor een hoge kwaliteit olijven met een overheerlijke smaak!

Vroege oogst

Il Circolo olijfolie wordt gemaakt van 100% biologische olijven. Deze worden lokaal verbouwd. En, omdat Il Circolo beschikt over het D.O.P. voedsellabel, heb je de garantie dat de olijven ook echt uit Sicilië komen. Voor de beste kwaliteit olijfolie worden deze olijven vroeg in het seizoen geplukt. Op dat moment bevatten ze minder olie dan later in het seizoen wanneer ze rijper zijn. Maar de jonge olijven hebben een betere smaak en een lagere zuurgraad. Dit zorgt voor een aromatische olijfolie van superieure kwaliteit.

Handgeplukte olijven

Voor een optimale kwaliteit worden de olijven met de hand geplukt. Dat is ten eerste beter voor de kwaliteit omdat de olijven dan niet beschadigd worden tijdens het plukken. Ten tweede is het duurzamer en wordt er voorkomen dat de bomen beschadigen tijdens het plukken, zoals met machinaal plukken kan gebeuren.

Binnen 24 uur koud geperst

Bij het produceren van extra vierge olie mag de temperatuur nooit boven de 27 °C uitkomen en moet hij binnen 24 uur worden verwerkt. Zo blijft de zuurgraad laag en worden de gezonde antioxidanten en polyfenolen zoveel mogelijk behouden.

Hoe hoger de temperatuur tijdens het verwerken van de olijven ligt, hoe meer olijfolie er uit de olijf komt. Maar dit gaat ook ten koste van de smaak en de hoeveelheid antioxidanten en polyfenolen. Daarom wordt Il Circolo olijfolie altijd onder de 24 °C verwerkt. Dit levert uiteraard minder olijfolie op, maar het is wel gezonder en het komt de smaak ten goede.

Verpakt in een stijlvolle designerfles

Zoals gebruikelijk bij premium olijfolie wordt Il Circolo geleverd in een donkere fles die hem beschermt tegen het ultraviolette licht van de zon. Hierdoor blijft de olijfolie langer goed; en blijven zowel de smaak, antioxidanten als de polyfenolen langer behouden. Dankzij de geïntegreerde schenktuit heb je geen last van geknoei. Dan de designfles zelf, deze is bijzonder stijlvol vormgegeven. De zwarte fles is onderscheidend van vorm en het etiket met daarop de jaarringen van een olijfboom vorm en de gouden letters maken hem ook chique. Dat maakt het extra leuk om hem als cadeau te geven en te krijgen!

Il Circolo olijfolie is subliem van smaak én verantwoord

Met Il Circolo olijfolie haal je een krachtige olijfolie met een fruitige smaak in huis, waarmee je ook de lokale bevolking in Sicilië steunt bij het duurzaam en verantwoord produceren van de beste olijfolie. Wil je meer weten over premium olijfolie? Bekijk dan onze keuzegids voor de beste premium olijfolies.

Jessie

"Blogs, spice and everything nice" dat is Jessie in een notendop. Naast schrijven over olijven zijn haar grote passies hardlopen en huisjes kijken op Funda.

Back To Top