Een overheerlijke focaccia: wie houdt er nou niet van? Focaccia is Italiaans plat brood. Het…

Pasta met tonijn recept
Hou je van tonijn en heb je zin om vanavond een lekker, gezond en eenvoudig gerecht op tafel te zetten? Dan is dit pasta met tonijn recept, het ideale pastagerecht om na een lange werkdag eenvoudig en snel zelf te maken. Zoals vaker het geval is met de Italiaanse keuken, zijn er slechts een handjevol ingrediënten nodig om een heerlijk gerecht klaar te maken.
Ingrediënten (2 personen)
Voor dit eenvoudige pasta met tonijn recept heb je de volgende ingrediënten nodig.
- 200 gram pasta naar keuze
- 2 teentjes knoflook
- 1 verse rode peper
- 2 ansjovisfilets
- 4 rijpe cherrytomaatjes
- Goede extra vergine olijfolie
- 180 gram goede tonijn in olijfolie
- 1 eetlepel kappertjes
- Sap van een halve citroen
- 100 gram rucola
Bereiden
Kook de pasta in flink gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Trek 2 minuten van de kooktijd op de verpakking af voor een meer al dente pasta. Hak ondertussen de knoflook, ansjovis, kappertjes en chilipeper in kleine stukjes. Snij de cherrytomaatjes in kwartjes.
Verhit de olijfolie zachtjes in een koekenpan. Doe de olijfolie uit het blikje tonijn erbij voor extra smaak. Doe de knoflook, ansjovis en olijfolie erbij en fruit het geheel ongeveer 2 minuten. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes toe en roer het geheel goed door elkaar.
Doe wat pastawater erbij en voeg de pasta aan het geheel toe zodra deze gaar is. Mix het geheel goed door elkaar en voeg daarna de tonijn toe in grote stukken. Het is belangrijk dat de tonijn even wordt verwarmd door de rest van de ingrediënten, maar niet meegebakken wordt. Doe vervolgens de rucola erdoorheen met wat citroensap. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer het geheel met wat rucola eroverheen.
Eet smakelijk!