skip to Main Content
Pasta aglio e olio recept

Pasta aglio e olio recept

Als er één pastarecept is waarbij de olijfolie rijkelijk vloeit, dan is het wel pasta aglio e olio. Een heerlijk klassiek Italiaans pastagerecht, en een schoolvoorbeeld van de, eenvoudige maar oh zo lekkere en voedzame Italiaanse keuken. Het recept bestaat uit slechts een paar ingrediënten en is binnen no-time klaar. Hoe snel en simpel het ook gemaakt is, je zult je gasten er ongetwijfeld aangenaam mee verrassen!

Pasta aglio e olio is ook een perfect recept voor een doordeweekse avond, omdat het zo eenvoudig en snel te maken is. Hij past dan ook zeker in hetzelfde rijtje als ons Spaghetti alla Puttanesca recept. Je kunt deze pasta gewoon an sich maken, maar hij werkt ook fantastisch als bijgerecht met bijvoorbeeld een goed stuk vlees en een frisse salade. Gegrilde groente passen er ook uitstekend bij! Hoe je het ook wil combineren, laten we pasta aglio e olio maken!

Ingrediënten (voor 2 personen):

  • 200 gram pasta naar keuze (Spaghetti, Tagliatelle, Penne etc.)
  • 1 Spaanse peper (gedroogde chilivlokken zijn ook mogelijk)
  • 5 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse peterselie
  • 75 ml olijfolie
  • 1 citroen (citroensap kan eventueel ook)
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas

Voorbereiding:

  • Hak de peterselie zeer fijn
  • Snij de knoflook en de Spaanse peper in kleine schijfjes

Bereidingswijze:

  • Kook de pasta in een ruime pan met voldoende water en een flinke scheut zout.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook en de rode peper toe. Bak het geheel totdat het goudbruin is.
  • Giet de pasta af en bewaar wat kookvocht in een kopje.
  • Doe nu de pasta bij het olie-, knoflook- en pepermengsel. Voeg het kookvocht toe voor een meer samenhangende saus en roer het geheel goed door.
  • Voeg tot slot de peterselie toe en knijp een flinke kneep citroensap eroverheen. Roer het geheel nog een keertje door, breng het op smaak met peper op zout en serveer het met wat geraspte Parmezaanse kaas eroverheen.

Buon appetito!

Tess

Prefereert de Spaanse keuken boven de Italiaanse en drinkt haar martini's het liefst met twee olijven in plaats van één.

Back To Top