skip to Main Content
Griekse salade recept

Griekse salade recept

Het bekende Griekse salade recept: wie kent en lust deze oh-zo-lekkere klassieker nou niet? Voor mij heeft dit recept een bijzonder plekje in mijn hart, omdat mijn vader hem zo vaak maakte toen ik klein was. Ik maak hem vandaag de dag niet alleen maar vanwege de mooie herinneringen aan vroeger. Ik zet hem ook graag op tafel omdat hij op veel verschillende manieren toe te passen is. Zo is hij ideaal om als bijgerecht te serveren bij bijvoorbeeld kip uit de oven of bij een uitgebreid Grieks diner. Wil je hem ‘gewoon met wat stokbrood erbij’ eten? Dat kan natuurlijk ook.

Less is more

Dit Griekse salade recept is een perfect voorbeeld van het ‘less is more’ idee. De salade bevat relatief weinig ingrediënten en je bent zelf vrij om met verschillende andere ingrediënten te experimenteren. Wat wel echt belangrijk is bij dit recept, is dat je in ieder geval tomaten, olijven, feta en olijfolie gebruikt. Hoe vrij je verder ook bent om te experimenteren, zorg er bij zo’n simpel recept voor dat je kwaliteitsproducten gebruikt. Zo is de ene olijf natuurlijk de andere niet, is de ene olijfolie beter dan de andere en is een biologische komkommer veel voller van smaak dan gewone komkommer.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 300 gram cherrytomaten
  • 200 gram komkommer
  • 125 gram olijven (zwart of groen)
  • Extra virgine olijfolie
  • 75 gram feta
  • Versgemalen peper en grof zeezout
  • 1 rode ui
  • 1 eetlepel bieslook

Bereidingswijze:
Snij de cherrytomaatjes doormidden, de olijven in plakjes en de komkommer in kwartjes. Verkruimel de feta goed en snij de rode ui in ringen. Meng het geheel goed door elkaar en breng alles op smaak met olijfolie, bieslook, peper en zout.

Tip: als je voor zwarte olijven kiest, ga dan voor de echte zwarte olijven met pit. Kies vooral niet voor de zwartgeverfde versie uit de supermarkt. Deze herken je op het etiket aan het E-nummer E579.

καλή όρεξη! (Eet smakelijk)

Tess

Prefereert de Spaanse keuken boven de Italiaanse en drinkt haar martini's het liefst met twee olijven in plaats van één.

Back To Top