skip to Main Content
Brood met olijfolie - de perfecte combinatie!

Brood met olijfolie: de perfecte combinatie!

Brood met olijfolie en zout is een puur en simpel ontbijt uit de Mediterrane keuken. Klaar in een handomdraai, lekker en ook nog eens gezond! Probeer deze hemelse combinatie zelf uit als ontbijt, als tussendoortje of als gezonde snack!

Hoe eet je brood met olijfolie?

Voor dit heerlijke Zuid-Europese ontbijt schenk je wat olie in een schaaltje en scheur je een stuk brood af om erin te dippen. Dat is alles! De olie verzacht het brood en voegt een heerlijke smaak toe. Gebruik hiervoor een lekker brood met een goede olijfolie, dat is puur genieten!

Welke olijfolie en brood kan ik het beste gebruiken?

Kies, om het gezond (en lekker) te houden, bij voorkeur voor volkoren brood en gebruik een goede extra vierge olijfolie (niet uit de supermarkt dus). Echte extra vierge olijfolie bevat de meeste smaak en de meeste voedingsstoffen. Je kunt hem kopen variërend van mild tot pittig, afhankelijk van de olijf waar hij van gemaakt is.

Voeg een snufje zeezout aan de olijfolie toe om de kenmerkende scherpe smaak van een goede olijfolie eraf te halen. Kies je voor een milde olijfolie? Dan is deze scherpe smaak minder aanwezig en kun je het zout achterwege laten. Tenzij je deze combinatie heel erg lekker vindt natuurlijk!

Puur, simpel en gezond!

Door te kiezen voor volkoren brood en extra vierge olijfolie, kies je voor een ontbijt dat bestaat uit pure, natuurlijke ingrediënten die ook nog eens erg gezond zijn. Zo bevat volkoren brood belangrijke voedingsstoffen, zoals: koolhydraten, vezels, ijzer en B-vitamines. Hiermee verlaag je de kans op bepaalde hartziektes en diabetes type 2. Ook extra vierge olijfolie is gezond. Dit bevat onder andere veel onverzadigde vetten (goed voor je hart) en belangrijke oxidanten, zoals polyfenolen en vitamine E.

Bewuste keuze in een gezond eetpatroon

Doordat een ontbijt van brood met olijfolie boordevol gezonde stoffen zit, is het een gezonde keuze om de dag mee te beginnen. Het is snel klaar en hierdoor ook geschikt als tussendoortje of snack. Je krijgt zo een heleboel gezonde stoffen binnen. Tegelijkertijd laat je met deze keuze ook een heleboel ongezonde stoffen – zoals suiker, het meeste broodbeleg, verzadigde vetten en bewerkt voedsel, juist achterwege.

Kortom, brood met olijfolie is niet alleen erg lekker, maar ook een gezonde en bewuste keuze. Het is een perfect voorbeeld van hoe eenvoudige, pure ingrediënten kunnen bijdragen aan een gezondere levensstijl!

Jessie

"Blogs, spice and everything nice" dat is Jessie in een notendop. Naast schrijven over olijven zijn haar grote passies hardlopen en huisjes kijken op Funda.

Back To Top