skip to Main Content
Chocolademelk met olijfolie: een verrassend romige en gezonde twist!

Chocolademelk met olijfolie: een verrassend romige en gezonde twist!

Chocolademelk is op het gebied van warme dranken voor velen dé winterfavoriet: warm, rijk en vol nostalgie. Maar wist je dat je dit klassieke drankje nog romiger en zachter kunt maken met een scheutje olijfolie? Deze toevoeging zorgt voor een fluweelzachte textuur die normaal alleen met room wordt bereikt. Dat maakt het een slim alternatief voor wie het liefst elke dag chocolademelk drinkt!

Waarom olijfolie zo goed werkt in chocolademelk

De natuurlijke vetten in olijfolie maken chocolademelk zachter en voller van smaak. Dat zorgt voor een romige, fluweelzachte textuur die in combinatie met pure cacao een heerlijk luxe mondgevoel geeft. Ook een aanrader dus als je vegan bent en het romige van de echte melk of slagroom mist.

Hoe voeg je olijfolie toe? Zo doe je het goed

Roer 1 theelepel olijfolie door je warme chocolademelk. Bij warme chocomel gaat dat vaak vrij makkelijk, maar voor een perfect blend, meng je de olijfolie eerst met een klein beetje warme melk en vervolgens door de rest van de chocolademelk.

Welke olijfolie kies je voor chocolademelk?

Kies een milde olijfolie (geen extra vierge olijfolie dus) om te voorkomen dat het peperige van olijfolie overheerst. Het gaat immers om de romige smaak en zijdeachtige textuur. Je kunt hier dus ‘gewone’ olijfolie uit de supermarkt voor gebruiken.

Wil je de chocolademelk toch een extra kick geven? Voeg dan een beetje kardemom, kaneel, nootmuskaat, espressopoeder of chilipeper toe!

Het beste chocolademelk recept

Chocolademelk kun je kant-en-klaar kopen of maken van cacaopoeder, maar de lekkerste maak je van echte chocolade! Hier is een eenvoudig recept voor de lekkerste chocolademelk.

Ingrediënten (1 mok):

  • 250 ml volle melk
  • 55 g pure chocolade
  • 1 tl bruine suiker
  • Optioneel: snufje zout

Bereiding:

  1. Hak de chocolade in stukjes zodat hij sneller smelt.
  2. Verwarm melk, suiker en zout in een pan op middelhoog vuur en roer goed.
  3. Voeg zodra de melk aan de zijkantjes begint te borrelen de gehakte chocolade toe.
  4. Blijf roeren totdat alles gesmolten en goed gemengd is.
  5. Voeg optioneel extra ingrediënten zoals olijfolie, chilipeper of nootmuskaat toe.
  6. Schenk de chocolademelk in een mok en genieten maar!

Chocolademelk met olijfolie, probeer het zelf!

Olijfolie geeft chocolademelk een romige smaak en fluweelzachte textuur. Met slechts een theelepel til je een klassiek winterdrankje naar een hoger niveau. Ideaal voor wie iets nieuws wil proberen of wil minderen met slagroom.

Jessie

"Blogs, spice and everything nice" dat is Jessie in een notendop. Naast schrijven over olijven zijn haar grote passies hardlopen en huisjes kijken op Funda.

Back To Top