Rape envuelto en jamón serrano (zeeduivel omwikkeld met serranoham) Er zijn veel dingen waar Spanje…
Spaghetti alla Nerano recept
Spaghetti alla Nerano is een pastagerecht dat oorspronkelijk uit het dorpje – je verwacht het niet – Nerano komt. Het dorpje bevindt zich op het schiereiland Sorrento aan de Amalfikust. Spaghetti alla Nerano is uniek door het feit dat het courgette en pecorino de hoofdrol geeft. In tegenstelling tot de vele soorten pasta’s die vlees als voornaamste ingrediënt hebben, is spaghetti alla Nerano een heerlijk vegetarisch gerecht dat je binnen no-time op tafel hebt gezet. Let op: voor dit Spaghetti alla Nerano recept heb je een keukenmachine nodig.
Ingrediënten (4 personen)
- 3 teentjes knoflook
- Olijfolie
- Zout en peper
- 500 gram spaghetti
- 1 ui
- 4 courgettes
- 80 gram pecorino
- 40 gram verse basilicum
- 40 gram Parmezaanse kaas
Bereidingswijze spaghetti alla Nerano recept
Snij de courgettes en de ui in dunne plakjes. Je hoeft de knoflook niet fijn te hakken, omdat deze later toch wordt gemengd. Rasp ook alvast de Parmezaanse kaas en de pecorino.
Bak vervolgens de eerste helft van de courgetteplakjes in een hete pan met een royale hoeveelheid olijfolie (wees vooral niet bang!). Voeg de knoflook en de ui toe en bak ze mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout en bak de plakjes tot ze goudbruin zijn.
Doe de gebakken courgette, samen met de knoflook, ui en geraspte kaas in de keukenmachine. Voeg de basilicum toe en kruid het met peper en zout. Vermaal alles tot een gladde massa en kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Bewaar zeker 1 kopje kookvocht om aan de courgettecrème toe te voegen. Meng de saus door de pasta en roer tot alles goed gemengd is.
Bak tot slot de overgebleven courgetteplakjes knapperig in een hete pan. Gebruik gerust wat extra olijfolie. Breng ze op smaak met peper en zout. Zodra de plakjes goudbruin en knapperig zijn, meng je ze door de pasta. Ik houd er altijd een paar plakjes apart voor de garnering. Verdeel de pasta over de borden. Voel je vrij om nog wat extra Parmezaanse kaas eroverheen te raspen. Smakelijk eten!