
Runderpannetje met olijven recept
Wil je een relatief makkelijk recept maken dat snel op tafel staat en dat ongetwijfeld goed in de smaak zal vallen? Probeer dan eens ons lekkere runderpannetje met olijven recept. Vooral lekker tijdens de wat koudere dagen van het jaar voor wat knusheid en comfort. Lees snel verder!
Ingrediënten (4 personen)
- 450 gram rundvlees, biefpuntjes of steak a la minute
- 1 knoflookteentje
- 400 gram cherrytomaatjes
- 1 pot met knoflook gevulde groene olijven (210 millimeter)
- 1 eetlepel olijfolie
- 250 g gekookte rijst
- zout
- zwarte peper
Bereidingswijze
Begin met het rundvlees in stukken te snijden. Heb je ervoor gekozen om steak à la minute te gebruiken? Snij deze dan in niet te kleine stukken. Geen zin in snijwerk? Biefpuntjes zijn al voorgesneden.
Pel het knoflookteentje en hak deze in kleine stukjes. Was de tomaten en verwijder de kroontjes. Laat de olijven uitlekken in een vergiet. Verhit olijfolie in een goede sauspan op een hoog vuur en braad daarin het vlees 5 minuten al roerend aan.
Voeg vervolgens de knoflook, tomaatjes en olijven toe en meng het geheel goed door elkaar. Laat dit 1 minuutje koken en doe vervolgens de gekookte rijst erdoor. Breng alles op smaak met peper en zout en verwarm het nog 1 minuut. Serveer direct.
Variatietip
Voor dit recept kun je, in plaats van cherrytomaatjes, ook gepelde tomaten uit blik gebruiken. Als je voor deze bereidingswijze kiest, laat de tomaten dan goed uitlekken en gebruik het vocht voor een ander gerecht. Zin in iets anders dan rundvlees? Dit runderpannetje met olijven recept is ook heerlijk met lamsvlees of gevogelte.