skip to Main Content
Romige knolselderijsoep met olijven recept - Alles over Olijven

Romige knolselderijsoep met olijven recept

Heb je zin in een lekker hartverwarmend soepje? Wat voor een weer het ook is, dit romige knolselderijsoep met olijven recept valt vast en zeker in de smaak. Makkelijk om te maken met knoflook, aardappelen en bieslook erbij. Lees dus snel verder en zet snel deze lekkere romige knolselderijsoep met olijven op tafel.

Ingredi├źnten (4 personen)

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 600 gram knolselderij
  • 4 kruimige aardappelen
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 250 gram mascarpone
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper
  • 8 eetlepel zwarte olijven

Let op: voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Bereidingswijze

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin 1 minuut de sjalotjes en de knoflook. Voeg vervolgens 1,5 liter water en groentebouillon toe en breng dit aan de kook. Doe dan in stukken de knolselderij en de aardappelen erbij (hoeft niet heel fijn, want het wordt gepureerd) en laat alles in ongeveer 15 minuten gaarkoken. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer en laat de mascarpone daarna op laag vuur in de soep smelten. Breng het geheel tot slot op smaak met peper en zout. Verdeel de soep in de kommen en garneer het met de olijven en de bieslook. Wil je de soep een extra kruidig tintje geven? Doe er dan een eetlepel groene pesto bij!

Tip voor glutenvrije en plantaardige variant

Wil je dit recept glutenvrij en/of plantaardig maken? Let dan goed op of je glutenvrije groentebouillon hebt. Wil je dit romige knolselderijsoep met olijven recept ook plantaardig maken? Vervang de mascarpone dan door plantaardige kookroom.

Back To Top