
5 overheerlijke pizzarette recepten
Ben je dol op pizza en gezelligheid? Dan is de pizzarette echt iets voor jou! Hiermee maak je samen met vrienden en familie in een handomdraai de heerlijkste mini-pizza’s. Met de 5 overheerlijke pizzarette recepten in dit blogartikel kan je avond niet meer stuk!
Pizzarette recept 1: Hawaii Extravaganza
Ananas op een pizza, Italianen gruwelen ervan. Toch denk ik dat deze extravagante pizzarette variant hun goedkeuring wel kan verdragen. Begin zoals altijd met de tomatensaus en beleg je pizza naar eigen inzicht met de ingrediënten, zonder het hele oppervlak vol te leggen. Voor het gekruide gehakt pak ik meestal een gekruid worstje dat ik uit zijn velletje haal en even voorgaar op het fornuis.
Ingrediënten:
- Tomatensaus
- Rode ui in halve ringen
- Mozzarella
- Ham
- Ananas
- Paprika
- Olijven
- Pepperoni
- Gekruid gehakt
Pizzarette recept 2: Caprese Pizza
De overheerlijke caprese pizza is niet voor niets een klassieker en mag daarom niet ontbreken. Verdeel een lepel tomatensaus met de bolle kant van de lepel over de bodem en beleg hem met de mozzarella en de cherrytomaatjes. Daarna hoef je met een theelepeltje alleen nog maar een paar kloddertjes pesto aan te brengen en je caprese pizza kan de oven in. Voeg nadat de pizza gebakken is nog wat blaadjes verse basilicum toe.
Ingrediënten:
- Tomatensaus
- Mozzarella
- Cherry tomaatjes
- Pesto
- Verse basilicumblaadjes
Pizzarette recept 3: BBQ Mixed Grill
Op een mixed grill pizza kun je in principe elke soort vlees gebruiken. Voor deze pizzarette versie hebben we gekozen voor droge vleessoorten die al gaar zijn. Zo blijft je bodem knapperig. Wat je overhoudt kan later op de borrelplank. Beleggen gaat als volgt: tomatensaus over de bodem; mozzarella en vlees over het oppervlak verdelen; afbakken in de pizzarette en dan een swirl van BBQ-saus er overheen.
Ingrediënten:
- Tomatensaus
- Gerookte kalkoen
- Pepperoni
- Chorizo
- Mozzarella
- BBQ saus
Pizzarette recept 4: Hemelse Halloumi
Halloumi is geweldig! Deze kaassoort is vol van smaak en heeft als bijzondere eigenschap dat hij niet smelt: ideaal om te grillen dus. En dat maakt het ook meteen een geweldig ingrediënt voor op een pizza. Beleggen gaat als volgt: bestrijk de bodem met tomatensaus; verdeel de halloumi en de ananas over de pizza en bestrooi met stukjes chilipeper en tijm.
Ingrediënten:
- Tomatensaus
- Halloumi
- Ananas
- Stukjes chilipeper
- Tijm
Pizzarette recept 5: Vega-Fantastic
Gegrilde groenten met geitenkaas zijn een ‘match made in heaven’, ook op een pizza! Zoals altijd tomatensaus over de bodem. Voeg vervolgens wat kloddertjes rode pesto toe. En beleg je pizza hierna met in stukjes gesneden aubergine, courgette en zwarte olijven. Verkruimel de geitenkaas eroverheen en bestrooi met Italiaanse kruiden. Lekker en gezond!
Ingrediënten:
- Tomatensaus
- Rode pesto
- Courgette
- Aubergine
- Geitenkaas
- Zwarte olijven
- Italiaanse kruiden
Tips voor een krokante bodem
Het geheim van een goede pizzarette pizza is dat je hem niet te vol legt en dat de ingrediënten niet te nat zijn, anders blijft de bodem slap. Gebruik voor pizzarette recepten daarom altijd mozzarella van koemelk, deze is veel minder nat dan buffelmozzarella. Ingrediënten die een beetje nat zijn kun je voor serveren droog deppen met een stuk keukenpapier. Zo ben je verzekerd van een luchtige en krokante bodem.
Buon appetito!