skip to Main Content
Pasta met zalm en spinazie recept - Alles over Olijven

Pasta met zalm en spinazie recept

Een pasta met zalm en spinazie recept is natuurlijk niks nieuws aan de horizon. Dat snappen wij ook wel. Er is echter een goede reden waarom er zoveel variaties op dit recept zijn: het is nu eenmaal goddelijk lekker! Daarom deel ik vandaag graag met jou mijn persoonlijke versie van deze lekkere pasta klassieker. Lees snel verder, probeer het uit en laat weten hoe het smaakt.

Ingrediënten (4 personen)

  • 350 g pasta naar keuze (tagliatelle is mijn favoriet voor dit recept)
  • 350 ml kookroom (eventueel de light variant)
  • 400 g verse spinazie
  • 400 g zalmfilet
  • 1 ui
  • Peper en zout
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 g pijnboompitten
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel goede olijfolie
  • Optioneel: handje rucola p.p.

Bereidingswijze

Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper in de tussentijd de ui en hak de teentjes knoflook fijn. Fruit de knoflook en de ui met de olijfolie in een wok of een sauspan.

Voeg de zalm toe aan het geheel en bak deze aan om deze vervolgens met een spatel in stukken te breken. Voeg vervolgens in stapjes steeds wat spinazie toe. Zorg ervoor dat de vorige etappe spinazie wat geslonken is voordat je de nieuwe toevoegt. Zo weet je zeker dat alles goed past. Doe daarna de kookroom erbij en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Snij de cherrytomaatjes in 2 stukken en meng deze met de zalm en de spinazie. Verwarm het geheel dan een paar minuutjes en doe daarna de gekookte pasta erdoorheen. Meng alles goed door elkaar en verdeel het over de borden. Garneer het pasta met zalm en spinazie recept met de pijnboompitten en eventueel een handje rucola.

Back To Top