skip to Main Content
Schaakbord van olijfhout: schaken in stijl

Interieurtrend: schaakbord van olijfhout

Schaken is weer helemaal hot! Met grote dank aan de Netflix hit ‘The Queen’s Gambit’ kun je weer gerust een schaakbord in het zicht hebben liggen. Om af en toe een spelletje op te spelen, maar ook als kunstobject. Spullen met een verhaal doen het namelijk altijd goed in een woning. Zeker als het een luxe versie is zoals een stijlvol schaakbord van olijfhout. Nu iedereen de serie nog vers in het geheugen heeft, is het bovendien een leuke conversation starter en heb je vast geen moeite om een tegenstander te vinden.

The Queen’s Gambit

Heb je ‘The Queen’s Gambit’ nog niet gezien? Schaam je! Het verhaal over het jonge weesmeisje dat ontdekt dat ze een groot schaaktalent is, deed iets wat niemand voor mogelijk had gehouden, het maakte schaken sexy! De miniserie met Anya Taylor-Joy in de hoofdrol werd een groot succes op Netflix. Hij werd onderscheiden met maar liefst elf Emmy awards en ontving Golden Globes voor ‘Beste miniserie’ én ‘Beste actrice’!

Meisje met rood haar achter een schaakbord.

Schaak revival

Dankzij de Netflix serie is schaken weer salonfähig en helemaal van nu; schaakclubs en verkopers van schaakmateriaal profiteren dankbaar. Maar dat mensen weer interesse in schaken hebben is ook woonstylisten opgevallen. Tijdschriften, woonprogramma’s en andere TV-series, overal kom je schaakborden tegen.

Schaakbord olijfhout in je woonkamer

Nu schaakborden weer gezien mogen worden, kun je er rustig één in je woonkamer laten slingeren. Niet alleen om op te spelen, maar ook als decoratie. Dan hebben we het natuurlijk niet over een kartonnen schaakbord, maar over een (iets) luxer exemplaar.

Het zal je niets verbazen dat iemand die een website over olijven begint een ‘lichte voorkeur’ heeft voor een luxe schaakbord van olijfhout. Want dankzij de unieke nerfstructuur heeft olijfhout een grote decoratieve waarde; en dat geldt natuurlijk ook voor de voorwerpen die ervan gemaakt worden. Zo haal je een uniek item in huis dat je inrichting meteen meer karakter geeft.

Vader en zoon die samen schaken in de woonkamer.

Olijfhout past in elk interieur

Een olijfhouten schaakbord is sierlijk en ademt vakmanschap. Hierdoor komt het uitstekend tot zijn recht in zowel een landelijk, modern, klassiek als industrieel interieur. Door de juiste plek te vinden komen zowel het schaakbord als de kamer beter tot hun recht.

Geschikte plek voor schaakbord

Een luxe schaakbord mag gezien worden en verdient daarom een prominente plaats in huis. De woonkamer ligt voor de hand, maar ook een studeerkamer of thuiskantoor is een prima plek. Het fijnste is het om er een apart tafeltje met stoelen voor te hebben. Dan heeft je schaakbord van olijfhout een vaste plek en voorkom je dat je er mee moet gaan schuiven. Geen plek voor een extra tafeltje in huis? Kies dan voor een open kast of een dressoir.

Schaakbord olijfhout stylen

De kunst is om ervoor te zorgen dat je olijfhouten schaakbord de aandacht trekt zonder de harmonie van de rest van de kamer te verstoren. Dat is geen probleem met de juiste styling! Want door items die met elkaar te maken hebben bij elkaar te zetten, creëer je meer eenheid.

Zo kun je een schaakbord combineren met een oldschool schaakklok, een mooi boek over schaken en een stijlvol notitieboek met een mooi potlood. Maak er een mooie compositie van en voeg bijvoorbeeld nog een mooie tafellamp, vaas, of kaarsen toe. Zo kun je materialen en kleuren uit de rest van je interieur terug laten komen, waardoor je een eenheid creëert.

Aanwinst voor je interieur

Voor een schaakbord van olijfhout heb je altijd wel plek in je interieur, daar maak je gewoon plaats voor! Zo voeg je niet alleen een uniek item toe aan je interieur. Het staat het ook garant staat voor leuke gesprekken en uren schaakplezier.

Jessie

"Blogs, spice and everything nice" dat is Jessie in een notendop. Naast schrijven over olijven zijn haar grote passies hardlopen en huisjes kijken op Funda.

Back To Top