skip to Main Content
Gezonde hondensnacks van olijfhout

Gezonde hondensnacks van olijfhout

Wist je dat er ook hondensnacks van olijfhout bestaan? Wanneer je op zoek bent naar een natuurlijke kauwsnack voor je hond, is een hondensnack van olijfhout precies wat je zoekt. Je trouwe maatje heeft namelijk de natuurlijke behoefte om ergens op te kauwen. In dit blog lees je alles wat je weten wilt over de olijventak als gezonde hondensnack.

Waarom een hond moet kauwen

Honden kauwen graag op dingen. Dit doen ze al vanaf dat ze een pup zijn. Kauwen helpt een hond namelijk om zijn gebit en tandvlees in goede conditie te houden. Daarnaast komt er tijdens het kauwen ook endorfine vrij in de hersenen van je hond. Dit staat ook wel bekend als het gelukshormoon.

Blije en gelukkige hond

Kauwen maakt je hond gelukkiger, omdat het gelukshormoon ervoor zorgt dat je hond angst en stress beter verwerkt. Zo voorkom je gedragsproblemen. Door je hond regelmatig iets hards te geven om op te kauwen, help je hem te ontspannen. Een uitstekende reden om eens op zoek te gaan naar een goede hondensnack.

Schone tanden en gezond tandvlees

In de natuur kauwen honden op de botten en huid van hun prooi. Zo schuren ze de tandplak, die ontstaat als gevolg van voedselresten in hun bek, weer weg. Ook maken ze bij het kauwen extra speeksel aan. Een collageen eiwit dat hierbij vrijkomt, helpt ook mee door tandplak op te lossen.

Op deze manier houdt een hond zijn tanden en tandvlees in goede conditie. Ook de adem van je viervoeter zal hierdoor frisser ruiken. Een hond als huisdier heeft dus ook iets hards nodig om op te kauwen.

Kauwsnack hond helpt bij obesitas

We leven in een welvarend land. Dit is niet alleen aan de mens te zien, maar ook aan onze trouwe viervoeters. Want net als veel baasjes, kampen ook steeds meer honden met overgewicht of zelfs obesitas. Dan zit er in het belang van de hond niets anders op dan op dieet te gaan.

Helaas lukt het veel baasjes niet om streng te blijven wanneer hun hond – die zojuist de zorgvuldig afgewogen hoeveelheid brokjes naar binnen heeft gewerkt – ze met hun grote trouwe ogen aankijkt, als hij nog honger heeft.

Wat hierbij kan helpen is om je hond na het eten een kauwsnack te geven. Net als bij de mens, duurt het even voordat een hond het signaal van zijn maag krijgt dat het genoeg is. Bij een overdaad aan hondenvoer, blijft hij daarom dooreten. Door hem een kauwsnack te geven na het eten, houd je hem bezig tot hij doorheeft dat hij al vol zit.

Grote keuze aan hondensnacks

Wat snacks voor je hond betreft, valt er heel wat te kiezen. De meest bekende is waarschijnlijk het kauwbot voor je hond. Een nadeel van een kauwbot geven aan je hond, is dat er stukjes van af kunnen breken, die voor obstipatie in de darmen kunnen zorgen. En daar doe je je trouwe maatje dan weer geen plezier mee.

Verder zijn er gedroogde hondensnacks. Dit zijn kauwsnacks van gedroogd vlees, zoals: pens, konijnenoren, runderkophuid of buffellong. Ook zijn er de zogenaamde kauwstaven van bijvoorbeeld buffelhuid waar dan nog gedroogd vlees omheen zit om eraf te knagen.

De meeste viervoeters zijn dol op gedroogde hondensnacks, maar sommige baasjes vinden het stinken of vinden het een naar idee dat hun hond (binnenshuis) op een stuk dood dier loopt te knagen.

Om een hond aan zijn kauwbehoefte te laten voldoen, hoef je hem natuurlijk geen speciale kauwsnack te geven, een stok is ook prima. Wat wel een nadeel is van een gewone stok is dat het veel rommel geeft in huis en dat hij niet lang meegaat. De schors en vezels kom je overal in huis weer tegen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daar heb je met hondensnacks van olijfhout geen last van.

Hondensnacks van olijfhout zijn ideaal

Wil je een stok waar je hond lekker lang op kan kauwen, maar die geen rommel geeft? Kies dan voor een kauwsnack van olijfhout. Olijfhout is een sterke en harde houtsoort, waar een hond lekker en langdurig op kan kluiven. Deze houtsoort geeft een natuurlijke kauwervaring en daar zijn honden dol op.

Een extra pluspunt is dat olijfhout niet splintert en dus veilig is voor je hond. De vezels die van het hout afkomen kunnen veilig worden doorgeslikt.

Olijfhout is daarnaast ook een gezonde en natuurlijke hondensnack. Want het is een natuurproduct zonder kunstmatige toevoegingen voor geur, kleur en smaak. Dit maakt het een goed alternatief voor natuurlijke botten en andere kauwsnacks.

Pluspunten hondensnacks van olijfhout

Olijfhout is een gezonde en veilige hondensnack waar je hond graag zijn tanden in zet. Enkele belangrijke pluspunten zijn:

  • Natuurlijke hondensnack zonder toevoegingen
  • Schone tanden en gezond gebit van je hond
  • Geen splinters, dus veilig
  • Geen rommel in huis
  • Langdurig kauwplezier
  • Olijfhout ruikt niet
  • Goed alternatief voor een bot

Waar hondensnacks van olijfhout kopen?

Ben je overtuigd geraakt van de voordelen van olijfhout en wil je dit wel eens uitproberen? Olijfhouten kauwsnacks voor je hond kun je online bestellen of kopen in de dierenspeciaalzaak.

Honden zijn dol op olijfhout

Wie had ooit gedacht dat honden ook dol zijn op olijfhout? Met een hondensnack van olijfhout geef je je hond niet alleen een leuk tijdverdrijf: het zorgt ook voor gezonde tanden, een frissere adem en een hond die goed in zijn vel zit. En niet onbelangrijk: olijfhout ruikt niet en geeft géén rommel in huis!

Jessie

"Blogs, spice and everything nice" dat is Jessie in een notendop. Naast schrijven over olijven zijn haar grote passies hardlopen en huisjes kijken op Funda.

Back To Top