skip to Main Content

Een kunst olijfboom is niet van echt te onderscheiden en vraagt nul onderhoud. Vind hier jouw kunstolijfboom voor binnen en geef je interieur een mediterrane touch!

Kunst olijfboom 150 cm

119,99

Kunst olijfboom 90 cm
Kunst olijfboom kopen

€ 69,-

Kunst olijfboom-2 150 cm

114,99

Kunst olijfboom 50 cm

129,-

Kunst olijfboom 60 cm

94,-

Kunst olijfboom ideaal voor in huis

Met zijn mooie grijsgroene bladeren en kronkelige takken is de olijfboom (Olea europaea) een prachtige toevoeging aan je interieur. Maar je moet er wel de juiste plek voor hebben wil hij het overleven. Dat betekent een plek met veel zonlicht, waar het niet te warm of te koud is, zonder tocht en bij voorkeur ook zonder vloerverwarming omdat die zijn kluit uitdroogt. Deze combinatie van eisen maakt de meeste Nederlandse huizen helaas ongeschikt.

Gelukkig is er nu de kunst olijfboom! Deze is niet van echt te onderscheiden en vraagt nul onderhoud! Je kunt hem overal neerzetten waar je wil en hij ziet er altijd op zijn best uit. In de woonkamer, slaapkamer, studeerkamer en zelfs in de hal!

Voordelen van een kunst olijfboom

Kunst olijfbomen zijn niet alleen net zo mooi als een echte boom. Ze hebben ook nog een aantal extra voordelen:

  1. Precies het juiste uiterlijk en formaat
  2. Niet van echt te onderscheiden
  3. Je kunt hem overal in huis neerzetten
  4. Geen groene vingers nodig
  5. Kunst olijfbomen zijn relatief goedkoop

1. Precies het juiste uiterlijk en formaat

Wanneer je een kunst olijfboom koopt, koop je een boom die er precies zo uitziet als jij wilt. Je hoeft niet te wachten tot hij naar het juiste formaat toe is gegroeid of hem te snoeien wanneer hij te groot wordt. Hij blijft precies het juiste formaat behouden zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Ook heb je niet het probleem dat je boom van vorm verandert wanneer hij groeit, waardoor het altijd de perfecte olijfboom voor binnen blijft.

2. Niet van echt te onderscheiden

Zoals gezegd is een nep olijfboom voor het oog niet van echt te onderscheiden. De mooie kronkelige takken en decoratieve groengrijze bladeren zijn natuurgetrouw nagemaakt en daardoor super realistisch! Zo voeg je sfeer en klasse toe aan je interieur en weet je zeker dat het er altijd fantastisch uit!

3. Je kunt hem overal in huis neerzetten

Doordat het geen levende plant is, kun je een kunst olijfboom overal in huis neerzetten. Een zonnige plek in huis of een andere speciale behandeling is niet nodig. Een plek in de schaduw of een andere plek waar een echte olijfboom het niet zou redden, is hierdoor opeens ook een optie. Zo kun je een plek uitzoeken waar hij het beste tot zijn recht komt en ben je niet gebonden aan de grillen van de olijfboom. Jij bepaalt waar je hem neerzet en je nep olijfboom ziet er altijd geweldig uit.

4. Geen groene vingers nodig

Voor een kunst olijfboom heb je geen groene vingers nodig. Hij groeit niet, dus je hebt geen gedoe met snoeien of verpotten. Of het probleem dat hij zijn blad laat vallen wanneer hij te veel of te weinig water krijgt. Sterker nog: je hoeft hem helemaal geen water te geven, dus vergeten kan niet! Hij ziet er altijd op zijn best uit en dat zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Wel zo makkelijk toch?

5. Kunst olijfbomen zijn relatief goedkoop

Kunst planten hebben de naam duur te zijn, maar als je ziet hoe lang je ermee doet, dan zijn ze eigenlijk verrassend goedkoop. Toegegeven, ze zijn iets duurder in aanschaf. Maar je weet zeker dat hij niet voortijdig dood gaat of lelijk wordt. Ook groeit hij niet, waardoor je hem niet hoeft te verpotten. Om de twee jaar een grotere pot te kopen in het tuincentrum of erop uit voor nieuwe tuinaarde is dus niet nodig. Het zijn allemaal kosten die je eigenlijk nog bij de prijs van een echte boom moet optellen. En als je dat doet, dan is die nep olijfboom opeens erg voordelig!

Kunst olijfboom voor op kantoor

Een kunst olijfboom voor binnen is niet alleen een toevoeging aan je interieur thuis. Ook je kantoor fleurt er van op. Het zijn echte blikvangers die nul komma nul verzorging nodig hebben. Hij ziet er altijd mooi uit en kan overal staan. In het licht én in het donker. Waar jij denkt dat hij een toevoeging is, zet je hem neer.

Geen verzorging nodig hebben is een belangrijke plus voor een plant in een kantooromgeving. Je wil geen plant die er slecht uitziet, omdat hij niet op de goede plek staat of slecht verzorgd wordt. Dat ziet er armoedig uit. Het maakt de keuze voor een kunst olijfboom een logische. Die doet het overal en altijd goed, dus ook op kantoor!

Wil je jouw kantoor opfleuren? Kies dan niet voor de standaard kantoorplant die je overal ziet, maar ga voor een nep olijfboom. Zo voeg je zonneschijn en een vleugje mediterrane klasse aan je kantoor toe.

Nep olijfbomen in alle soorten en maten verkrijgbaar

De Olea europaea, beter bekend als de olijfboom, is in allerlei variaties verkrijgbaar en dat is voor de nep olijfboom niet anders. Zo zijn er nep olijfbomen met een klassiek uiterlijk, de zogenaamde olijfboom op stam en de bonsai olijfboom. Ze zijn niet van echt te onderscheiden en in verschillende afmetingen verkrijgbaar. Sommige beschikken zelfs over nep olijven! De boom die je in gedachten hebt voor jouw interieur zit er dus ongetwijfeld tussen. Hieronder vertellen we meer over de:

  • Authentieke olijfboom
  • Bol op stam
  • Bonsai olijfboom

Authentieke olijfboom

De authentieke of klassieke Olea europaea is de olijfboom zoals we die waarschijnlijk allemaal voor ogen hebben. Majestueus staand langs de Middellandse Zee, met een grillige, knoestige stam en gedraaide kronkelige takken met daaraan smalle lancetvormige bladeren die zilvergrijs aan de onderkant zijn en groen aan de bovenzijde. Als nep boom doet hij het ook goed in de Nederlandse huiskamers!

Bol op stam

Bij dit type olijfboom wordt de boom geënt op de onderstam van een andere boom. Het voordeel is hierbij dat je een mooie kale rechte stam hebt. Dit zorgt voor een nette, gestileerde uitstraling, terwijl je nog steeds het mooie decoratieve blad hebt. Zelf de bol in vorm houden is niet nodig bij een kunst olijfboom op stam, dus dat is lekker makkelijk!

Bonsai olijfboom

Bonsai is in tegenstelling tot wat mensen denken geen plantensoort, maar een traditionele Japanse kunstvorm gericht op het kweken van miniatuurbomen in potten. Een goed gelukte bonsai heeft de vorm van een echte boom, maar dan heel erg klein. Kies je voor een kunst bonsai olijfboom dan haal je de perfecte bonsai in huis om sfeer en natuurlijke schoonheid aan je interieur toe te voegen.

Kunst olijfboom laten thuisbezorgen

Voor een kunst olijfboom hoef je niet de gang naar het tuincentrum te maken. Die kun je gewoon online bestellen. Hij wordt bij je afgeleverd en je hoeft hem dan alleen maar uit te pakken en op de gewenste plek in huis neer te zetten. Wel zo makkelijk!

Koop een kunst olijfboom voor binnen!

Kunst olijfbomen voor binnen worden tegenwoordig zo realistisch nagemaakt dat ze voor het oog niet meer van echt te onderscheiden zijn. Ze hebben geen onderhoud nodig en je kunt ze op elke plek neerzetten die je wilt. Geef je interieur een mediterrane upgrade en bestel vandaag nog jouw nep olijfboom!

Back To Top