skip to Main Content
3 redenen om meer olijfolie te gebruiken in 2023

3 redenen om meer olijfolie te gebruiken in 2023

3 redenen om meer olijfolie te gebruiken in 2023

Ten eerste: nog de beste wensen voor 2023! We hopen dat het een gezond, gelukkig en vooral smakelijk jaar wordt! En als er iets belangrijk is voor het hebben van een jaar vol lekker eten en genieten, dan is het wel goede olijfolie! Olijfolie biedt de mensheid namelijk veel fijne voordelen. Waaronder voordelen die je misschien niet verwachtte. Daarom geven we je, als fijne start van het nieuwe jaar, hier 3 redenen om meer olijfolie te gebruiken in 2023.

1: meer samen genieten

De afgelopen jaren hebben natuurlijk vooral in het teken gestaan van technologische ontwikkelingen. Ontwikkelingen die ons zowel samenbrengen als uit elkaar drijven. We kunnen namelijk wel makkelijk met elkaar praten via WhatsApp en vergaderen via Zoom, het is toch heel anders om fysiek samen te zijn. Want wat gaat er nu boven gezellig samen rond de tafel te zitten en genieten van het lekkerste eten dat onze wereld te bieden heeft? Als er iets is dat voor veel gerechten een lekkere basis vormt, dan is het wel olijfolie. Pak dit jaar dus wat vaker de olijfolie erbij en geniet van meer lekkere maaltijden met vrienden en familie.

2: gezond en natuurlijk

Olijfolie bestaat voor zo’n 70% uit enkelvoudig onverzadigde vetzuren. Gezonde vetten dus! Daarnaast bevat olijfolie een hoog vitamine E gehalte, antioxidanten en omega-3 vetzuren. Deze onverzadigde vetten zijn gezond, omdat ze het LDL-cholesterol verlagen. Hierdoor verlaagt olijfolie het risico op diverse hart- en vaatziekten en versterkt het je weerstand. Olijfolie is gezond en veilig om mee te bakken en te braden. Gezonder dan bakboter!

3: rijk en veelzijdig

We hebben het al vaker gezegd, maar we zweren bij olijfolie! Niet alleen om de gezondheidsvoordelen, ook vanwege de veelzijdigheid van dit vloeibare goud. In tegenstelling tot boter is olijfolie namelijk rijk van smaak. Dit maakt het een heerlijk ingrediënt in veel verschillende soorten gerechten. Zo kun je ook gerust eens een toetje of een cake maken met olijfolie in plaats van met bakboter. En wat dacht je van een lekkere salade met wat extra-vierge olijfolie als dressing. Met olijfolie en wat goede kruiden til je elk gerecht naar een hoger niveau.

Maak er een mooi jaar van!

Het afgelopen jaar was er natuurlijk meer dan genoeg om ons zorgen om te maken. Helaas zorgt dit ervoor dat genieten en ontspanning nog wel eens erbij inschiet. Bij Allesoverolijven.nl hebben we dan ook het voornemen om dit jaar meer te genieten van gezellig samen zijn en lekker eten en drinken. Doe je met ons mee? We hebben namelijk ook in 2023 weer een hele verzameling recepten, ideeën en weetjes voor je. Laten we er samen iets moois van maken!

Jessie, Tess en Bram.

Back To Top